Hertog Mike is de 57e Hertog van De Oelewappers!

Mike Veltmann is de nieuwe Hertog van O.C.V. De Oelewappers. Het komende carnavalsseizoen gaat hij de vereniging voor, met naast zich als secretaris Ron Reinders. De lijfspreuk van het koppel is:

“Wie bin’t nich in ’t café veur koffie of thee!”

Op 17 november werd de nieuwe hoogheid gepresenteerd aan het Oldenzaalse publiek. Op deze avond werd Hertog Mike aangekondigd door middel van een film over de 3 musketiers die op zoek gingen naar de scepter.

Hertog Mike is al jaren actief binnen het Oldenzaals carnaval, sinds 2015 is hij lid van de Technische Commissie van De Oelewappers en de Raad van Elf. In de jaren hiervoor heeft hij kennisgemaakt met de wagenbouw bij de Blaanke Boeskeulkes. De nadruk heeft bij de Hertog altijd gelegen op elektronica en de bewegingen op de wagen.

Secretaris Ron is ook al jaren fanatiek wagenbouwer en sinds een aantal jaren ook voorzitter van de Technische Commissie en de Loopgroepcommissie. De Hertog en de Secretaris kennen elkaar van een gezamenlijke hobby, de geheime zender. Ze zijn later goede vrienden geworden als wagenbouwers bij de Blaanke Boeskeulkes.

Beide hebben op jonge leeftijd al kennis gemaakt met carnaval. Zo is de familie van de Hertog al jaren betrokken bij de vereniging en speelt de vader van de secretaris in het Ol’nzels Plezeer Orkest. Ook de schoonfamilie van de Hertog is bekend bij De Oelewappers, schoonvader Frank was Hertog in 2016.

Hertog Mike is samen met Anne. Hertog Mike is derdelijns support engineer bij Denko-ICT B.V. en Dollegien Anne is Verpleegkundige in de thuiszorg. Secretaris Ron werkt als Maintenance planner bij ETC Nederland en Truttebel Maaike is leerkracht in het speciaal basisonderwijs. Samen hebben zij een dochter, Liv (3).